Повечето британци искат да запазят монархията, но крал Чарлз III няма подкрепата

...
Повечето британци искат да запазят монархията, но крал Чарлз III няма подкрепата
Коментари Харесай

Мнозинството британци искат запазване на монархията

Повечето британци желаят да запазят монархията, но крал Чарлз III няма поддръжката на младежите, по-малко от две седмици преди коронацията му, сочи ново изследване, оповестява „ Би Би Си “.

Според изследването на „ YouGov “ 58% от интервюираните поддържат запазването на монархията, до момента в който 26% са за избор на държавен глава посредством гласоподаване, а 16% " нямат мнение ".

Анкетното изследване, поръчано от „ Би Би Си “ преди коронацията на 6 май, демонстрира, че единствено към една трета от младежите поддържат монархията, до момента в който 38% от тях биха предпочели да избират своя държавен глава.

Тази възрастова група демонстрира равнодушие към кралската институция, като повече от три четвърти от хората на възраст 18-24 години декларират, че " не се интересуват " от кралското семейство. Подкрепата за кралското семейство е най-голяма измежду по-възрастните хора - 67% от хората на възраст 50-64 години, както и 78% - измежду хората над 65 години, го утвърждават.

В същото време 45% от интервюираните считат, че Чарлз не е добре осведомен с потребностите на английското общество.

Статистиката провокира удивление, защото 74-годишният Чарлз основава Prince`s Trust през 70-те години на предишния век и до 2020 година той е оказал помощ на един милион младежи на възраст сред 11 и 30 години от фамилии в неравностойно състояние.

Тъй като британците се борят с най-тежката рецесия с разноските за живот от едно потомство насам, финансовото задължение на кралското семейство наподобява също натежава върху известността му измежду младежите.

Налице е неодобрение от разноските за коронацията, която се заплаща от държавното управление, поради актуалната финансова рецесия върху елементарните хора.

Разходите за събитието към момента не са ясни преди края му, само че последната коронация, на кралица Елизабет II през 1953 година, е коствала към 20,5 млн. паунда в днешни пари.

Критиката е част от по-широките въпроси по отношение на прозрачността на кралските финанси и проектите за митинги по време на коронацията.

Въпреки че 54% от участниците в изследването, поръчано от „ Би Би Си “, споделят, че считат кралското семейство за " стойностно ", повече младежи са на противоположното мнение – 40%.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР